середа, 17 березня 2021 17:29

Запросіть психологів - хто має створювати шкільні підручники

Запросіть психологів - хто має створювати шкільні підручники
Запросіть психологів - хто має створювати шкільні підручники фото: nus.org.ua

Аби у шкільних підручниках було менше помилок, їх мають створювати команди, а не окремі спеціалісти.

У команду повинні входити психологи, дизайнери, фахівці з авторського права, заявив Gazeta.ua заслужений вчитель України та редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий.

"Психологи зможуть вказати на доречний матеріал відповідно до вікових особливостей дітей. Дизайнери створять стильний підручник, який привертатиме увагу. До команди мають входити 10-15 людей", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО не допоможе вирішити питання з математичною освітою в Україні - експерт

Таких команд має бути декілька. Це необхідно для нормальної конкуренції.

"Так буде можливість вибирати. Це серйозна робота. Доки ми не створюватимемо команди різнопланових фахівців, матимемо такі недоречності й надалі", - зауважив Віктор Громовий.

Про помилки в підручниках раніше в Telegram-каналі заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Навів приклади невдалих висловлювань, які були надруковані: "лікувальні властивості соди, якою лікують рак", "глінтвейн для розігріву".

Підготовка нових підручників відбувається в стислі терміни. Загалом на це потрібно не менш як рік. Натомість авторам дають максимум 10 місяців. Кожна навчальна книжка перед друком проходить експертизу в Інституті модернізації змісту освіти. Проєкт підручника оцінюють 8 експертів.

Зараз ви читаєте новину «Запросіть психологів - хто має створювати шкільні підручники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі