середа, 22 лютого 2017 14:37

Виявили, як сповільнити старіння природним шляхом

Виявили, як сповільнити старіння природним шляхом

Щоб залишатися молодим якомога довше без будь-яких лікарських втручань, людям необхідно спати вночі і бути активним вдень. Це виявили американські вчені Університету штату Орегон.

Вони стверджують, що це природний механізм уповільнення старіння.

Дослідники знайшли не менше 25 генів, які відповідають за циркадні ритми - циклічні коливання інтенсивності різних біологічних процесів. Вони пов'язані зі зміною дня і ночі. Іншими словами, це біологічний годинник організму. З роками інтенсивність цих ритмів зростає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людина зможе дожити до 500 років

Ці гени є своєрідним захисним щитом організму. Їх активізація сприяє захисту від розвитку вікової нейродегенерації, опублікували у виданні Nature Communications, передає segodnya.

До таких висновків вчені дійшли після дослідів на дрозофілах (вид плодових мух). Вчені відзначають, що отримані висновки стосуються і людини. Адже частину біологічних процесів у дрозофіл і людей контролюють подібні групи генів.

Вчені назвали критичний вік для здоров'я - 30 років. Далі організм починає активніше старіти, сповільнюється метаболізм і вироблення гормонів.

Зараз ви читаєте новину «Виявили, як сповільнити старіння природним шляхом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі