вівторок, 24 жовтня 2017 17:35

Вивели "дієтичних" свиней

Китайські та британські науковці вивели генетично-модифікованих поросят. Вони мають на 24% менше підшкірного жиру.

Результати дослідження вчені опублікували у Proceedings of the National Academy of Sciences.

"Генетично модифіковані свині зможуть давати менш жирне і більш пісне м'ясо. За смаковими якостями воно не відрізнятиметься від звичайного продукту, - каже доктор Цзяньго Чжао з Інституту зоології Китайської академії наук у Пекіні.

Фахівцям вдалося отримати 12 здорових поросят. Дослідники застосували технологію CRISPR/Cas9. Завдяки ній в організмі поросят з'явився ген UPC1. Він відповідальний за терморегуляцію.

Автор: segodnya.ua
   ГМО-поросята.
ГМО-поросята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені придумали, як вирощувати в середині тварин людські органи

У природі ген UPC1 є у ссавців. У поросят він відсутній. Їм ген прищепили від мишей.

Коли тваринам виповнилося півроку, їх умертвили. Проведені дослідження і аналізи не показали будь-яких відхилень у здоров'ї тварин. Крім того, один з самців встиг дати здорове потомство.

Свині стануть донорами людей. Такого рішення дійшли у компанії Smithfield Foods. Вона планує використовувати свиней для вирощування людських органів. Органи і тканини свиней вже використовують у трансплантології.

Зараз ви читаєте новину «Вивели "дієтичних" свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі