вівторок, 17 жовтня 2017 06:06

В Індії суд виніс смертний вирок тигру-людоїду

В Індії суд виніс смертний вирок тигру-людоїду
2-річна Кала відповідальна за вбивство 4 людей. Фото: ВВС

Суд індійського міста Магарашта виніс смертний вирок тигриці, котра вбила 4 людей.

Захисники тварин виступили проти, повідомляє ВВС.

Активісти із захисту прав тварин оскаржили вирок щодо страти тигриці, котрий місцевий суд виніс смертний вирок у червні.

Тигрицю вперше спіймали у липні. До того часу вбила двох людей та поранила чотирьох. Її перемістили до тигрячого заповідника, але після того вона убила ще двох людей. Тепер тварину мають застрелити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паралельний всесвіт: дивовижні знімки дітей і тварин

Доктор Джеріл Бенайт виступив проти вироку суду. Він розповів ВВС, що збирається оскаржити його у Верховному суді.

Захисники тварин вважають, що тигрицю, котрій дали ім'я Кала, треба приспати та перемістити в інше місце. Але серед населення розгорілася надто сильна паніка.

Індія є домівкою для 60% світової популяції диких тигрів, але вони знаходяться під постійною загрозою. Люди полюють на них, щоб використати частини туші у народній медицині. Крім того, великі кішки змушені конкурувати з місцевим населенням за ресурси. Вони часто заходять на територію сіл, чим лякають людей.

Більшість атак на людей зазвичай стається в результаті випадкових зіткнень, і дуже рідко — під час цілеспрямованого полювання. Але якщо напади відбуваються надто часто, то тигра вважають людоїдом.

В англійському графстві Північний Йоркшир у зоопарку "Фламінго" народилося суматранське тигреня. Цих рідкісних тварин у світі лише 400.

Зараз ви читаєте новину «В Індії суд виніс смертний вирок тигру-людоїду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі