вівторок, 14 листопада 2017 08:01

Вчені з'ясували, де краще вчаться хлопці

Вчені з'ясували, де краще вчаться хлопці
Учені з Нідерландів виявили, що хлопці вчаться краще в школах, де більше дівчат. Рівень освіти батьків і вчителів не так важливий. Фото: wavebreakmedia

Дослідники з університету Утрехта проаналізували дані понад 200 тис. учнів у віці 15 років з більш ніж 8 тис. шкіл.

Фахівці з'ясували: успішність хлопців в школах, де більше 60% учнів складали дівчата, була вище, пише The Hindustan Times.

На думку вчених, позитивний ефект пов'язаний з такими особливостями дівчат, як високий рівень концентрації і прагнення домогтися успіху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 прийомів для швидкого пошуку в Google

Дослідники дійшли висновку, що роздільне навчання і професійно-технічне навчання можуть негативно впливати на успішність хлопців. Фахівці додають: необхідні подальші дослідження.

Раніше вчені з університету Міссурі оцінили успішність 15-річних підлітків з усього світу. Вони використовували дані, зібрані між 2000-м і 2010 роками. Дослідники виявили, що хлопчики сильно відставали від дівчаток в успішності з читання, математики та природничих наук. Дівчатка випереджали хлопчиків в 70% вивчених країн.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували, де краще вчаться хлопці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі