пʼятниця, 03 листопада 2017 11:05

Вчені виявили гігантську планету навколо малої зірки

Вчені виявили гігантську планету навколо малої зірки
Вчені не очікували знайти таку систему, тому що нинішні теорії утворення планет припускають, що маленькі зірки оточені маленькими планетами, а великі планети повинні обертатися навколо великих зірок. Фото: popmech

Вчені виявили планету, названу NGTS-1b, яка має масу Юпітера. Але вона обертається навколо червоного карлика - зірки, що удвічі менша за Сонце.

Крім того, планета знаходиться так близько до своєї зірки, що рік на NGTS-1b триває всього 2,6 земних дня.

"Відкриття NGTS-1b стало для нас сюрпризом. Існування таких масивних планет навколо таких маленьких зірок раніше вважалося неможливим. Це перша екзопланета, виявлена ​​за допомогою NGTS, а ми вже заперечуємо теорію формування планет ", - заявив професор Деніел Бейлісс з університету Воріка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фізики відкрили реакцію, потужнішу за термоядерний синтез

Вчені не очікували знайти таку систему, тому що нинішні теорії утворення планет припускають, що маленькі зірки оточені маленькими планетами, а великі планети повинні обертатися навколо великих зірок.

"Вважалося, що такі величезні планети не можуть існувати навколо таких маленьких зірок", - сказав Даніель Бейліс.

Американське космічне агентство NASA в дні Гелловіна опублікувало в мережі добірку моторошних аудіо сигналів. Їх зафіксували міжпланетні станції, які виконували експедиції до Юпітера, Сатурна та інших космічних тіл.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили гігантську планету навколо малої зірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі