середа, 12 вересня 2018 11:36

Вчені довели користь голодування

Вчені довели користь голодування
Під час голодування в організмі людини виробляються корисні хімічні сполуки. Фото: korrespondent.net

Під час голодування в організмі людини виробляються хімічні сполуки, що омолоджують і знижують ризик захвораності на рак.

До такого висновку прийшли вчені університету штату Джорджія, США. Вони проаналізували, як β-гідроксібутират (бета-гідроксімасляна кислота) впливає на процеси старіння, повідомляє "EurekAlert!"

Виявилося, що саме це з'єднання забезпечує зв'язок між обмеженням калорій в організмі та уповільненням старіння. Вчені показали, що бета-гідроксимасляна кислота сприяє омолодженню клітин, що вистилають внутрішню поверхню кровоносних і лімфатичних судин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали вражаючі зміни від переходу на вегетаріантсво

Вчені вважають, що в майбутньому стане можливо зімітувати цей ефект за допомогою препаратів, що впливають на гідроксибутират або Oct4, не змушуючи людей голодувати. Це дозволить значно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, хвороби Альцгеймера та раку.

Банани, брокколі та сочевиця - продукти, які мають антидепресивний ефект. Вживаючи їх, люди уникають стресу і завжди мають гарний настрій.

Зараз ви читаєте новину «Вчені довели користь голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі