четвер, 19 листопада 2020 09:30

В Україні навчаються переважно малозабезпечені іноземці - експерт розповів про реалії студентів з інших країн

В Україні навчаються переважно малозабезпечені іноземці - експерт розповів про реалії студентів з інших країн
Іноземні студенти в Україні Фото:studway

В Україну щороку приїздить все більше іноземців, щоб здобути вищу освіту. Лише з початку цього навчального року до українських вузів вступило 80 тис. іноземних студентів зі 158 країн. Найпопулярнішими закладами вищої освіти, в яких навчаються іноземні студенти є медичні університети Харкова, Одеси, Києва, а також Харківський національний університет ім. Каразіна та Київський національний університет ім. Тараса Шевченка.

"Насправді така кількість іноземців для європейської країни катастрофічно низька. Наприклад, у Франції, Італії або у Великій Британії показник студентів із інших країн набагато вищий. Вони активно поширюють освіту на міжнародних просторах, а отриманий прибуток використовують на розвиток країни та навчальних закладів. У цей час в Україні постійно демпінгують, знижують вартість навчання для іноземців. До нас їдуть ті, кому не вистачило грошей на університет в Америці, Німеччині й так далі", - говорить Gazeta.ua заслужений вчитель України й редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий.

Зазвичай здобувати освіту в Україні приїздять жителі Індії, Марокко, Азербайджану, Туркменістану, Нігерії, Туреччини, Китаю, Єгипту, Ізраїлю та Узбекистану. Наприклад, рік навчання в українському медичному університеті в середньому коштує 60 тис. грн, а в Америці рік навчання на медичному факультеті середнього ступеня понад 1 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Указ президента Зеленського суперечить закону - в Академії держуправління проти приєднання до університету

"В Україні навчаються переважно малозабезпечені іноземці з малорозвинених країн. Для того, щоб зацікавити інший сегмент студентів потрібно змінити якість викладання, модернізувати базу, створити англомовну програму", - каже заслужений вчитель України.

Лише за рік іноземні студенти поповнили український бюджет на $500 млн.

"Студенти інших країн позитивно впливають на економіку України. Треба стимулювати цей напрямок надалі. Зараз розвиток освіти на рівні з маленькими країнами світі, типу Болгарії. До Франції, Німеччини нам ще рости і рости", - додав Віктор Громовий.

В Україні запустили проєкт для розвитку дошкільнят і підготовки їх до школи НУМО. Ініціативу впровадило Міністерство освіти спільно з ЮНІСЕФ, повідомив у Telegram міністр освіти Сергій Шкарлет.

Зараз ви читаєте новину «В Україні навчаються переважно малозабезпечені іноземці - експерт розповів про реалії студентів з інших країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі