пʼятниця, 19 березня 2021 11:04

Уперше літальний апарат піднявся в повітря

Уперше літальний апарат піднявся в повітря
Уперше літальний апарат піднявся в повітря фото: wikipedia.org

19 березня 1989 року перший прототип єдиного у світі літального апарата з поворотними роторами V-22 Osprey вперше піднявся в повітря. Він уперше перейшов від вертикального польоту до горизонтального.

Конвертоплан V-22 поєднує окремі можливості літака і вертольота. Його розробляли понад 30 років американські компанії Boeing та Bell. Перебуває на озброєнні Корпусу морської піхоти США та ВМС США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випробували перший танк Т-34

Літальний апарат оснащений 2 двигунами Allison T406, які розміщені на кінцях крила в гондолах. З метою зменшення маси конструкції майже 70% - 5700 кг - апарату зробили з композитних матеріалів на основі вугле- і склопластиків з епоксидними сполучними матеріалами.

Льотні випробування апарата розпочалися 19 березня 1989-го. Це єдиний у світі конвертоплан, що випускали серійно.

2008 року Пентагон уклав контракт на постачання 167 конвертопланів V-22 Osprey на загальну суму $10,4 млрд.

Першим літаком, на якому люди змогли відірватися від землі та зробити горизонтальний політ, став "Флаєр". Його побудували брати Орвілл і Вілбер Райт у США. Перший відомий політ літака в історії людства здійснили 17 грудня 1903-го. "Флаєр" протримався у повітрі 59 с. і пролетів 260 м.

Зараз ви читаєте новину «Уперше літальний апарат піднявся в повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі