четвер, 22 лютого 2024 17:53

Xiaomi представила свій новий флагман із топовою "начинкою" та супутниковим зв'язком

Xiaomi представила свій новий флагман із топовою "начинкою" та супутниковим зв'язком
Компанія Xiaomi офіційно представила свіжий флагман 14 Ultra. Фото: Xiaomi

Компанія Xiaomi офіційно представила свіжий флагман 14 Ultra.

Пристрій вийшов дійсно топовий і потужний: найкрутіший процесор для Android-смартфонів, передова камера та вперше підтримка супутникового зв'язку. Про це пише "УНІАН".

Як і попередник, він позиціюється як найкращий камерофон на ринку. У нього відразу чотири модулі з "найпросунутішою" оптикою від Leica, і всі по 50-мегапікселів. Водночас це перший смартфон виробника з двома телеоб'єктивами.

Основні характеристики Xiaomi 14 Ultra

• 6.7-дюймовий AMOLED ltpo дисплей з роздільною здатністю 3200×1440, частотою оновлення 120 Гц і яскравістю до 3000 ніт.

• Всередині топовий процесор Snapdragon 8 Gen 3. За його охолодження відповідає велика випарна камера з ефективністю в три рази більше, ніж у традиційних рішень.

• До 16 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5x, накопичувач UFS 4.0 до 1 ТБ.

• Батарея ємністю 5300 маг зі швидкою провідною зарядкою 90 Вт – від 0 до 100% акумулятор заряджається за пів години. Також присутня 80-ватна бездротова зарядка.

• Щодо камер: основна використовує топовий дюймовий сенсор Sony LYT-900 з OIS і змінною діафрагмою. Телеоб'єктив і перископ залучають датчик Sony IMX858 з OIS і апертурою f/1,8 і f/2,5 відповідно. Ширік - це також IMX858. Для селфі стоїть сенсор OmniVision OV32B40. на 32 Мп.

• У чорному і білому кольорі кришка під шкіру, а в синьому - з кераміки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представили новий формат SIM-карт: які переваги матимуть над старими "сімками"

Смартфон оснащено високим рівнем захисту від води, підекранним сканером пальця і модулями Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 і NFC. За $100 до нього можна докупити спеціальний чохол зі змінними фільтрами на камеру і ручкою як у фотоапарата.

Ще, як згадувалося раніше, це перший смартфон Xiaomi c підтримкою супутникового зв'язку, причому відразу двосторонньої. Таким чином, через нього можна відсилати як голосові, так і текстові повідомлення. Поки аналогічною функцією можуть похвалитися флагмани Huawei.

У Китаї Xiaomi 14 Ultra буде коштувати від 6499 юанів (~34 700 грн) Найдорожча версія з титану обійдеться в 8799 юанів (~47 000 грн). Вже підтверджено, що пізніше флагман добереться і до глобального ринку.

У серії iPhone 16 Pro можуть з'явитися два нових кольори.

Інсайдер Majin Bu пише, що флагманські смартфони вийдуть у Desert Titanium і Titanium Gray.

Перший - це новий відтінок золотого, у стилі iPhone 14 Pro, але з більш "глибокими" тонами. Другий нагадує "просторово-сірий", який використовували ще в iPhone 6.

Нові відтінки замінять "титановий синій" і "натуральний титан", який уперше з'явився в iPhone 15 Pro.

Зараз ви читаєте новину «Xiaomi представила свій новий флагман із топовою "начинкою" та супутниковим зв'язком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі