вівторок, 12 березня 2024 12:45

Як швидко знайти пароль від Wi-Fi на ПК: достатньо ввести одну команду

Як швидко знайти пароль від Wi-Fi на ПК: достатньо ввести одну команду
У мережі "завірусився" лайфхак на випадок, якщо ви забули пароль від Wi-Fi. Фото: ілюстративне

У мережі "завірусився" лайфхак на випадок, якщо ви забули пароль від Wi-Fi, і при цьому хочете підключити новий пристрій.

За два дні невеликий ролик, опублікований в Twitter, набрав понад 7 мільйонів переглядів. Про це пише "УНІАН".

Важливо зауважити, що даний лайфхак працює тільки з ПК і ноутбуками на базі ОС Windows.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери зламали сайти і соцмережі українських ЗМІ: хто і як постраждав

Як швидко знайти пароль від Wi-Fi

Спочатку потрібно запустити функцію "Виконати" або Run - вона активується натисканням комбінації клавіш Win+R. Потім у вікні пишемо cmd - це увімкне командний рядок.

Перед вами з'явиться чорне вікно командного рядка, Windows буде чекати команди після фрази C:\Users\Ім'я користувача\. Відразу ж після неї вам потрібно написати ту саму чарівну команду:

• netsh wlan show profile name= *Назва вайфай* key=clear і натиснути Enter

• замість *Назва вайфай*, звичайно, напишіть назву вашої Wi-Fi мережі.

Система відобразить параметри підключення, безпеки та іншу корисну інформацію. У розділі безпеки, поруч з рядком "Вміст ключа" (Key Content), ви й знайдете пароль від вашого роутера.

Важливо додати, що в командному рядку не можна редагувати текст, написаний всередині - в разі помилки доведеться видалити всі до моменту помилки.

Крім того, цей спосіб менш зручний, ніж на смартфоні, де для перегляду ключового слова для Wi-Fi досить зробити пару тапів в налаштуваннях.

Wi-Fi сьогодні є найпопулярнішим способом підключення до інтернету. Це стало можливим завдяки хорошим характеристикам цього протоколу, простоті підключення та наявності широкого асортименту недорогого обладнання.

Однак сучасні Wi-Fi мережі можуть бути досить примхливими в плані якості сигналу. Зокрема, в будинку існують певні місця, куди категорично не можна ставити маршрутизатор, щоб не зіпсувати інтернет з'єднання. Gazeta.ua зібрала загальні рекомендації щодо встановлення Wi-Fi роутера, які допоможуть отримати найкращий сигнал.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко знайти пароль від Wi-Fi на ПК: достатньо ввести одну команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі