четвер, 22 квітня 2021 16:38

Українцям бракує цих знань - експерт про появу нових шкільних предметів

Українцям бракує цих знань - експерт про появу нових шкільних предметів
Українцям бракує цих знань - експерт про появу нових шкільних предметів фото: archives.gov.ua

Декілька років тому Міністерство освіти і науки України розпочало шкільну реформу. Уже незабаром ці зміни можуть відчути учні 5-9 класів. Для них затвердили типову освітню програму, яка передбачає появу нових предметів. Йдеться про "Підприємництво і фінансову грамотність", "Здоров'я, безпеку та добробут" та "Етику".

"На сьогодні такі знання потрібні кожній людині. Те, що запроваджують у програму - це похідна від нового стандарту базової школи, який затвердили ще раніше. До того стандарту є чимало різних думок як схвальних, так і критичних. Додають навчальні предмети, які не представили раніше", - каже Gazeta.ua колишній заступник міністра освіти України, віцепрезидент із бакалаврських програм Київської школи економіки Єгор Стадний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасування ДПА може зіграти злий жарт із суспільством

На думку експерта, кожна людина повинна знати, як грамотно розпоряджатися власними фінансами, накопичувати заощадження, інвестувати та не потрапляти в афери.

"Бачимо, що владі доводиться приймати такі заходи як реструктуризація валютних кредитів. Такі речі походять від того, що українці в певний час робили щось не досить грамотно з фінансової точки зору. Це вказує на те, що українцям цих знань бракує. В якому обсязі чи виді подавати навчальний матеріал з цих предметів - це похідні питання. Вони навіть не стільки важливі, як підготовка фахівців-вчителів. Саме вони доноситимуть ці компетентності учням. Ось це питання важливіше", - додав Єгор Стадний.

Американський центр економіки UC разом із Фондом Датера провів спільне дослідження щодо рівня фінансової освіти в середніх школах на південному заході штату Огайо та в Кентуккі. З понад 80 шкіл лише дев'ять навчають дітей елементарним основам поводження з грішми.

Зараз ви читаєте новину «Українцям бракує цих знань - експерт про появу нових шкільних предметів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі