середа, 14 квітня 2021 11:56

Скасування ДПА може зіграти злий жарт із суспільством

Скасування ДПА може зіграти злий жарт із суспільством
Скасування ДПА може зіграти злий жарт із суспільством - експерт фото: nus.org.ua

13 квітня Верховна Рада України ухвалила закон № 5014. Відповідно до нього учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти 2021 року, не складатимуть державну підсумкову атестацію.

"Не думаю, що це підготовка до скасування ЗНО. Проте Україна втратила цінність державної підсумкової атестації. Вона не є нагальною для українського суспільства. Незрозуміло, чому ми видаємо свідоцтво про повну загальну середню освіту. Воно має засвідчувати здобуття освіти. За фактом виходить, що це просто папірець, який нічого не означає", — каже Gazeta.ua колишній заступник міністра освіти України, віцепрезидент із бакалаврських програм Київської школи економіки Єгор Стадний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зацікавити дошкільнят до навчання - поради експертів

На його думку, скасування ДПА може зіграти злий жарт із суспільством.

"Діти мають бачити перед собою перешкоду. Тепер їм показують, що моливі випадки, коли цю перешкоду можна оминути. Освіта — це насамперед не розваги. Освіта — це здобутки. Отримувати освіту розвагами не вийде, адже це тяжка праця. Освіченість дітей впливає на якість нашого суспільства. На те, як живуть інші. Якщо перед дітьми не ставити вимогу бути освіченими, то наше суспільство ризикує мати великі негаразди в майбутньому", — додає експерт.

У березні 2021 року учнів 4-х і 9-х класів звільнили від проходження державної підсумкової атестації у 2020-2021 навчальному році. Відповідне рішення прийняли у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Скасування ДПА може зіграти злий жарт із суспільством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі