четвер, 28 вересня 2017 09:13

Учені знайшли взаємозв'язок депресивних думок із запаленням мозку

Учені знайшли взаємозв'язок депресивних думок із запаленням мозку
Дослідження учених Манчестерського університету і зв'язало запалення мозку з суїциїдальними думками фото:wikipedia

Дослідження учених Манчестерського університету зв'язало запалення мозку із суїцидними думками. Захворювання регулюється збільшенням мікрогліальної активності в мозку.

Пітер Талбот, вчений з Манчестерського університету, провів експеримент, під час якого спробував простежити закономірність між активністю мігролії і думками про суїцид.

У дослідженні взяли участь 14 пацієнтів з різним ступенем депресії (від помірної до важкої). В усіх були думки про суїцид.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідники розповіли, з якого віку діти копіюють батьків

Також у дослідженні брали участь 13 здорових людей. Фахівці використали метод позитронно-емісійної томографії, що визначає маркери, які сигналізують про мікрогліальну активність. Результати показали позитивну кореляцію між пацієнтами із суїцидними думками і посиленням нейрозапалення.

Найбільше збільшення в мікрогліальній активності виявили в передній поясній корі. Вона бере участь у виконанні когнітивних функцій - очікування нагороди, ухвалення рішень, управління імпульсивністю й емоціями. У здорових випробовуваних підвищення такої активності помічено не було.

Експеримент австрійських психологів показав, що прослуховування фортепіанної музики змушує жінок сприймати чоловіків привабливішими.

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли взаємозв'язок депресивних думок із запаленням мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі