середа, 27 вересня 2017 07:50

Вчені: музика робить чоловіків привабливими

Вчені: музика робить чоловіків привабливими
Музика робить чоловіків більш привабливими в очах жінок Фото: buro247

Експеримент австрійських психологів показав, що прослуховування фортепіанної музики змушує жінок сприймати чоловіків більш привабливими.

Результати опубліковані в журналі PLOS ONE.

Команда працювала з 96 гетеросексуальними учасниками обох статей. У групі було 64 жінки і 32 чоловіки.

І чоловіки, і жінки мали схожі смаки в музиці, подібну музичну підготовку і однаковий статус відносин.

Учасникам поставили кілька запитань про музику, після чого провели експеримент. Кожному учаснику показали 20 жінок і 20 чоловіків, яких потрібно було оцінити за шкалою від 1 до 7, де 1 - "вкрай непривабливий", а 7 - "вкрай привабливий". Після цього їх просили оцінити можливість завести стосунки з цією людиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені визначили, як вилікувати вікову глухоту людей

Спершу картинки учасникам показували в тиші, а потім під музику. Виявилося, що музика ніяк не впливає на враження чоловіків від жінок. Але у жінок результат вийшов зворотним - чоловіки під музичний супровід здалися їм на 16% привабливішими.

Тепер вчені планують з'ясувати, чи залежить оцінка привабливості від певних музичних уподобань і освіти учасників дослідження.

Вчені Університету Сан-Дієго з'ясували, що чесність робить людей щасливими. Свої висновки вони зробили на основі досліджень колег, проведених з 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Вчені: музика робить чоловіків привабливими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі