субота, 06 листопада 2021 23:25

У Помпеях знайшли кімнату рабів. Відео

У Помпеях знайшли кімнату рабів. Відео
Розкопки на місці вцілілої вілли Чівіта Джуліана у Помпеях ведуться з 2017 року. Фото: скріншот з відео

Археологи знайшли непошкоджену кімнату, в якій, ймовірно, жили раби, у передмісті давньоримського міста Помпеї. У кімнаті площею 16 квадратних метрів виявили три дерев'яні ліжка та скриню з предметами.

На думку археологів, у будинку могла мешкати родина, яка виконувала роботу у помешканні свого господаря. Під ліжками в кімнаті також були виявлені амфори для зберігання особистих речей та керамічні глечики. Розкопки на місці вцілілої вілли Чівіта Джуліана у Помпеях ведуться з 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядали давні храми Єгипту 100 років тому - добірка фото

Ліжка були зроблені з дощок, переплетених між собою мотузками. Одне з ліжок менше за інші, науковці стверджують, що воно було призначене для дитини. Єдиним джерелом світла в кімнаті було невелике вікно вгорі, на стінах не було жодних прикрас.

"Це виняткове відкриття, що дає рідкісне уявлення про сувору реальність людей, котрі рідко з'являються в історичних джерелах, написаних майже завжди людьми, що належать до еліти", - заявив директор археологічного парку Помпеї Габріель Зухтригель.

У Ніжині Чернігівської області археологи виявили давнє підземелля.

Зараз ви читаєте новину «У Помпеях знайшли кімнату рабів. Відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі