вівторок, 06 квітня 2021 10:21

Створили екологічно чистий пластик з рибних відходів

Створили екологічно чистий пластик з рибних відходів
Створили екологічно чистий пластик з рибних відходів фото: EurekAlert

Канадські хіміки створили біорозкладний пластик з рибних відходів, зокрема голів, кісток і луски.

Специфічного запаху екополіуретан не має, інформує EurekAlert.

Новий матеріал зможе замінити пластик на основі сирої нафти, який використовують у побутовій техніці та будівельних матеріалах. Результати своєї роботи вчені представлять на весняних зборах Американського хімічного товариства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися фото загадкових розломів на Марсі

"У разі успішної розробки поліуретану на основі риб'ячого жиру, ми можемо допомогти задовольнити величезну потребу в екологічно чистому пластику. Важливо, щоб ми почали розробку цього матеріалу, який можна переробити або безпечно утилізувати, після закінчення терміну служби. Наприклад, у процесі хімічного розкладання на вуглекислий газ і воду", — заявила провідна авторка дослідження Франческа Кертон.

Дослідниця почала свою роботу з вивчення жирів, отриманих з відходів атлантичного лосося. В результаті дослідження встановили, що новий матеріал легко розкладається.

Американська компанія Apple планує побудувати масштабне сховище для відновлюваних джерел енергії. Його розмістять у Центральній Каліфорнії.

Зараз ви читаєте новину «Створили екологічно чистий пластик з рибних відходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі