пʼятниця, 21 червня 2024 19:39

SpaceX представив Starlink Mini: чим він відрізняється

SpaceX представив Starlink Mini: чим він відрізняється
Starlink Mini відрізняється компактністю. Фото: twitter.com

Компанія SpaceX представила компактну версію термінала Starlink Mini.

Його позиціюють як мобільний варіант для клієнтів супутникового інтернету.

"Starlink Mini - це компактний портативний набір, який легко поміщається в рюкзак і призначений для забезпечення високошвидкісного Інтернету з низькою затримкою в дорозі", - кажуть у SpaceX.

Користувачам пропонують "обмежену кількість" антен Starlink Mini за $599 у ранньому доступі. Це на $100 більше, ніж базова модель термінала Standard із послугою Residentia.

Обслуговування Starlink Mini коштує $150 на місяць. SpaceX пропонує послугу для Mini як додатковий пакет у розмірі $30 на місяць на додаток до стандартної вартості послуги Residential $120 на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX витрачає значні ресурси, щоб росіяни не глушили Starlink - Маск

"Послугу Mini Roam можна використовувати будь-де у Сполучених Штатах, але вона має обмеження в 50 ГБ даних на місяць", - йдеться у повідомленні.

При перевищенні обсягу даних кожний додатковий гігабайт коштуватиме $1.

Вагою та розмірами Starlink Mini нагадує ноутбук. Термінал важить трохи більш як 900 г, його розміри становлять 28,9х24,8х3,8 см. Це близько половини розміру та одна третина ваги стандартного термінала Starlink.

Starlink Mini має вбудований WiFi роутер. У нього "нижче енергоспоживання", ніж в інших терміналів. Швидкість завантаження складає понад 100 Мбіт/с.

У компанії заявили про "нарощення виробництва" Starlink Minі. Пристрій "незабаром буде доступний на міжнародних ринках".

Starlink - проєкт американської компанії SpaceX мільярдера Ілона Маска з супутників зв'язку. Система надає доступ до широкосмугового інтернету у будь-якій точці планети.

Українські фахівці знайшли спосіб, який допоможе обмежити можливості Росії у користуванні терміналами Starlink.

Зараз використання загарбниками цих терміналів не є масовим.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX представив Starlink Mini: чим він відрізняється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі