вівторок, 29 серпня 2017 14:50

Сни можуть попередити про хвороби – науковці

Сни можуть попередити про хвороби – науковці
Вчені стверджують, що по тому, що саме сниться, можна передбачити рак, туберкульоз і навіть попередити інфаркт. Фото: відкриті пошукові системи

Американські експерти розповіли, які саме сни говорять про погіршення здоров'я людини. Дослідження показало, що чим частіше люди бачать сни ночами, тим нижчий ризик розвитку у них хвороби Альцгеймера та інших різновидів хвороб старшого віку. Також вчені стверджують: по тому, що саме сниться, можна передбачити рак, туберкульоз і навіть попередити інфаркт.

Переконливих наукових підтверджень цих слів не існує, пише segodnya.ua. Проте є загрози і недуги, про які сон все-таки може попередити.

Висока температура

Науковці з клініки Майо стверджують, що кошмарні сновидіння дуже часто є переконливим доказом того, що людина зіткнулася з підвищеною температурою. Саме тому до застуди і грипу потрібно ставитися серйозніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, про що сигналізують нічні жахи

Підвищений рівень стресу

Стрес, пережитий протягом дня, дуже часто проявляється в наших сновидіннях. Іноді люди в стані стресу бачать сни про те, як вони запізнюються на літак або стикаються з гігантською припливною хвилею. Згодом особливо дивні сновидіння можуть допомогти людині зрозуміти, що їй слід звернути увагу на стресові обставини. Науковці радть звертати увагу на такі сни, адже в них може бути важлива інформація, яку людина в реальності з якоїсь причини не помічає або вважає за краще ігнорувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горіховий Спас: традиції та прикмети

Зниження рівня цукру в крові

Якщо жертви діабету стикаються з небезпечним падінням рівня цукру в крові, то одним з можливих симптомів цього будуть погані сни або кошмари, як довели вчені.

Час відвідати психіатра

Тривожні стани викликають дивні і неприємні сновидіння. Чим серйозніші психічні розлади проявляються у людини, тим очевидніше це позначається на змісті і якості сну. Наприклад, біполярні розлади викликають дуже яскраві і дивні сни у деяких людей. Американське дослідження за участю ветеранів в'єтнамської війни показало, що 52% колишніх військових, які страждають від посттравматичного стресового розладу, регулярно стикалися з кошмарами, тоді як серед іншого населення їх бачили не більше 3%. Якщо вас занадто часто відвідують кошмари або дуже чіткі неприємні сни, то задумайтесь про те, щоб відвідати психолога або психіатра.

Людина, що має депресію, може не досягти ефекту у лікуванні під час візиту до психотерапевта та психолога, бо її недуга пов'язана з хворобою нервової системи, тобто з тілом, а не розумом. Про це у коментарі dailymail розповідає професор, психіатр Кармін Паріанте. Лікар пояснює, коли депресію можна вилікувати розмовою зі спеціалістом, а у яких випадках необхідно вживати ліки - антидепресанти. Передовсім психіатр звертає увагу на стан здоров'я молодих людей віком 25 років.

Зараз ви читаєте новину «Сни можуть попередити про хвороби – науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі