вівторок, 08 травня 2018 08:50

Одяг майбутнього: новітні технології ведуть до революції у світі моди

Одяг майбутнього: новітні технології ведуть до революції у світі моди
Технологічні куртки від LEVIS можна купити в інтернеті, їх ціна близько 400$. Фото: кадр з відео.

Журналісти Голосу Америки дослідили, якими будуть модні новинки у майбутньому.

За словами сучасних дизайнерів, у майбутньому на моду вплинуть технологічні новинки, йдеться у повідомленні.

За допомогою обчислювальних технологій дизайнери зараз роблять такі речі, які не можуть робили індивідуально. Це розширює можливості для проектування нового дизайну.

Уявіть собі, що технологічні пристрої є частиною вашого гардеробу. Google та LEVIS створили куртку, яка призначена для тих, хто багато їздить на велосипеді. У ній є всі важливі функції телефону і ви не відволікаєтесь від дороги.

"Коли вам телефонують, ваша куртка вібрує, спалахує вогниками, попереджаючи - вам дзвінок", - говорить представник Google Іван Пурирев.

Легкий дотик до жакета допоможе з навігацією чи включить музику, якщо телефон чи навушники під'єднані до нього. Ще один корисний момент такої куртки - її можна прати.

Ці провідні волокна дуже цупкі і можуть бути використані у стандартній джинсовій тканині. Технологія була спеціально розроблена, щоб підходити для будь-яких тканин. Нові технології також використовують для виробництва біоінженерних тканин (наприклад шовк чи шкіра).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX повідомила про успішне приземлення корабля Dragon

"Ми насправді об'єднали 2 світи для революції у легкій промисловості найкраще від природи, дизайну і техніки", - говорить дизайнер Сюзанна Лі.

Сучасні дизайнери визнають, розвиток технологій примушує їх бути технологічно підкованими. Тим більше, що через засилля соціальних мереж моду диктують зовсім не професіонали цієї справи.

"Мода демократизувалася, її зараз визначають люди з нульовим дизайнерським досвідом", - говорить спеціаліст цифрових технологій Сьюзі Пахчян.

Технологічні куртки від LEVIS можна купити в інтернеті, їх ціна близько 400$.

У Великій Британії вчений Джеймс Лонгкрофт винайшов одноразову пляшку з терміном розкладання в 21 день.

Зараз ви читаєте новину «Одяг майбутнього: новітні технології ведуть до революції у світі моди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі