неділя, 08 липня 2018 07:25

Назвали причину зміни українського клімату

  Потепління викликає парниковий ефект. Фото: Укргідрометцентр
Потепління викликає парниковий ефект. Фото: Укргідрометцентр

Середньорічна температура повітря в країні на кінець минулого року підвищилася на 1,1 °С.

Дані опублікував Український гідрометеорологічний центр.

"Такі показники перевищують підвищення глобальної температури. В останні роки в країні майже вдвічі зросла повторюваність днів з максимальними температурами влітку, понад 35 і навіть 40°", - каже міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA показали, як сонце впливає на погоду Землі

За його словами, найбільше потеплішали зими на Поліссі - середня температура підвищилася на 1,5 °С. Взимку в Карпатах фахівці фіксують збільшення показників на градус. Менше температурних змін спостерігається восени.

"Таке потепління викликає парниковий ефект. Транспорт є одним з найбільших забруднювачів навколишнього середовища. В Україні 73 відсотки викидів парникових газів від автомобілів", -каже заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

За його словами, потрібно відходити від вантажних перевезень фурами. У парламенті вже є законопроект про внутрішній водний транспорт. Після його прийняття можна буде здійснювати більшу частину вантажних перевезень по Дніпру і Дунаю.

Холодні арктичні води скоро стануть частиною Атлантичного океану. Вчені стверджують, що кліматичні зміни в Північному Льодовитому океані набули шаленого розмаху.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину зміни українського клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі