четвер, 16 серпня 2018 18:36

NASA загубило марсохід

На Червоній планеті загубили марсохід Opportunity.

Він перестав отримувати електроенергію, оскільки працював від сонячних батарей, повідомили в NASA.

  Марсохід Opportunity. Фото: NASA
Марсохід Opportunity. Фото: NASA

Щоб запобігти повному розряду, ровер відправили в гібернацію на час бурі. У такому стані ровер економно використовує внутрішній заряд батарей на підігрів апаратури.

Орбітальна станція Mars Reconnaissance Orbiter зафіксувала зниження інтенсивності буревію 23 липня, але Opportunity ще не виявили. Припускають, що батарея ровера розрядилися повністю і марсоходу необхідно накопичити заряд для відновлення роботи.

  Небо Марса з камери Opportunity під час початку пилову бурю. Фото: NASA
Небо Марса з камери Opportunity під час початку пилову бурю. Фото: NASA

Довідка: буря відбувається в літній період, коли Марс підходить максимально близько до Сонця. У результаті наближення, вуглекислий газ, заморожений в полярній шапці, випаровується, атмосфера згущується, температура підвищується, через що частинки пилу піднімаються вище. В такому випадку пилові хмари можуть досягати висоти 60 км.

Раніше марсохід Curiosity зафіксував пилову бурю на "селфі".

На останніх знімках NASA помітили скам'янілу голову інопланетянина. Знімки на Землю передав марсохід Curiosity. За словами уфолога Скотта Уорінга, на обличчі неземного гуманоїда чітко видно підборіддя, ніс, відкритий рот, очі і довгі вуха.

Зараз ви читаєте новину «NASA загубило марсохід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі