четвер, 01 червня 2017 05:57

NASA збирається відправити зонд до Сонця

NASA збирається відправити зонд до Сонця
Відправляють зонд на Сонце. Фото: Site.ua

Агентство NASA в 2018 році відправить до Сонця дослідницький зонд, який наблизиться до зірки на рекордну відстань.

Нова місія дозволить астрономам передбачити сонячні шторми та пролити світло на деякі з таємниць нашої зірки, пише Science Alert.

Апарат Solar Probe Plus (SPP) стартує в період між 31 липня і 19 серпня 2018 року на ракеті-носії Delta IV—Heavy. Зонд наблизиться до Сонця на відстань близько 6 мільйонів кілометрів. Попередня місія до Сонця, зонд Helios 2, пролетів повз зірки на відстані в 43 мільйони кілометрів.

"Найбільш незвичайна технологія цієї місії - тепловий щит. Це екран з вуглепластика, товщиною 11,5 сантиметрів, який може витримувати температуру близько 1400 градусів за Цельсієм. Використання вуглецевого композиту дозволить нам зробити набагато більш складні заміри", - пояснив один з розробників місії, астроном Бред Такер.

"Розуміння діяльності Сонця і прогнозування погоди дуже важливо, якщо ми дійсно хочемо, щоб люди досліджували космічний простір більше, в тому числі це важливо для роботи і життя на Місяці та Марсі", - підкреслив Бред Такер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли планету, на якій можливе життя

Серед завдань апарату Solar Probe Plus будуть вивчення частинок плазми поблизу Сонця, визначення структури і динаміки магнітних полів в джерелах сонячного вітру і деякі інші.

Зараз ви читаєте новину «NASA збирається відправити зонд до Сонця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі