понеділок, 05 квітня 2021 07:53

Надлегкий гелікоптер NASA здійснив посадку на поверхню Марса
4

Марсохід Perseverance успішно скинув міні-гелікоптер Ingenuity на поверхню Червоної планети. 11 квітня Ingenuity здійснить першу спробу польоту.

Надлегкий літальний апарат закріпили до ровера Perseverance перед початком місії, повідомляє NASA. 2-кілограмовий міні-гелікоптер коштував близько $85 млн і вважається підтвердженням концепції, яка може здійснити революцію у дослідженнях космосу.

"Підтверджуємо посадку Марсо-гелікоптера. Його 471 млн. км подорож на борту Perseverance закінчилася остаточною висадкою на поверхню. Наступна віха? Пережити ніч" , - написали у NASA.

Фото: twitter.com/NASAJPL

Ingenuity працював від енергетичної системи Perseverance, а тепер почне використовувати власний акумулятор, аби підтримувати роботу нагрівача. Той повинен захистити непокриті електричні компоненти від низьких нічних температур на планеті. Встановлені на вертольоті сонячні панелі перезаряджатимуть його батарею.

Перед 1-м польотом протестують двигуни і датчики. Ingenuity спробує піднятися на 3 м, протриматися над поверхнею 30 секунд і сісти. Протягом польоту вертоліт повинен зробити високоякісні фотографії. NASA планує до 5 таких польотів різної складності вже в травні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телескоп Hubble зробив унікальне фото туманності

На початку 2021 року марсохід NASA Curiosity відзначив 3 тис. місцевих діб успішної роботи на Марсі. Ровер не припиняє надсилати фотографії. Нещодавно він надіслав новий знімок. Апарат сфотографував себе на тлі 6-метрового пагорба Мон-Мірку.

Зараз ви читаєте новину «Надлегкий гелікоптер NASA здійснив посадку на поверхню Марса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі