вівторок, 14 березня 2017 12:30

На скільки менше живуть бездітні люди - вчені

На скільки менше живуть бездітні люди - вчені

Люди, які мають дітей, живуть довше, ніж бездітні. Це з'ясували шведські вчені.

Відсутність нащадків згубно впливає на життя чоловіків. У середньому бездітні чоловіки живуть на 2 роки менше, аніж сімейні однолітки, передає tsn.

Вчені спостерігали за 1,5 млн жителями країни старше 60 років - 704 тис. чоловіків і 725 тис. жінок.

Виявили, що люди, які мали хоча б одну дитину, жили довше.

"У віці 60 років різниця в очікуваній тривалості життя для чоловіків становила 2 роки, для жінок - півтора", - йдеться в дослідженні, опублікованому у виданні Journal of Epidemiology & Community Health.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди одружуються завдяки бактеріям - вчені

80-річний чоловік, за оцінками вчених, жив додаткових 7 років, тоді як його ровесник, який має дітей, - 7,7 років. Жінки такого самого віку могли дожити до 88,9 і 89,5 років відповідно.

Пояснюють, на жінок найчастіше не впливала відсутність дітей, а для чоловіка важливо мати опору в житті - дружину і дитину.

Діти не є ключем до довголіття, стверджують експерти. Але припускають, така залежність може пояснюватися фінансовою допомогою і турботою дітей про батьків. Окрім цього, бездітні люди часто ведуть менш здоровий спосіб життя, ніж ті, у кого є дитина.

Раніше американські вчені з Університету Юти в Солт-Лейк-Сіті назвали найсприятливіший вік для створення сім'ї. Одружуватися молодим людям варто після закінчення ВНЗ - у 22-26 років. У цей період підвищується рівень відповідальності й освіченості, людина здатна забезпечити собі заробіток. А люди, які уклали шлюб до 23 років, доволі часто розлучаються - вони ще морально і соціально не готові до сімейного життя.

Зараз ви читаєте новину «На скільки менше живуть бездітні люди - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі