середа, 05 жовтня 2016 17:44

На 5 планетах можливе життя - NASA

На 5 планетах можливе життя - NASA

NASA знайшло планети, де можна підтримувати життя. Фахівець агентства Сет Шостак розповів про 5 таких місць. Найбільше розмов учених про існування форм життя точиться навколо Марсу. Науковці говорять, завдяки вулканічним кратерам на поверхні планети можна говорити про схожість із Землею через температуру та атмосферу з достатньою концентрацією водню. Проте поки що можна припускати наявність тільки одноклітинних простих організмів. Повідомляє Знай.ua.

Друга планета, де можуть виявити життя - супутник Юпітера - Європа. У його атмосфері знайшли вдосталь кисню, а під льодовим покривом може бути вода. Телескоп Hubble також знайшов на ньому сліди гейзерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA виявило кисень в атмосфері Марса

Третя планета – це супутник Сатурна під назвою Енцелад. Він зберіг високу геоактивність і також може мати воду під льодом на поверхні.

Четверте місце за ймовірністю існування життя посідає Проксима b. Розміщена в найближчій до Землі системі Проксима Центавра - Проксима b розташована у так званій зоні життя. Ідеальне розміщення планети і комфортний режим температури дозволяють припускати існування життя.

Остання у списку - зірка KIC 8462852. Поки що інформації про неї мало, однак неподалік від зірки передбачають існування життя.

Нагадаємо, науковці NASA почали пошук існування нових світів. Цей проект шукає життя і за межами Сонячної системи.

Зараз ви читаєте новину «На 5 планетах можливе життя - NASA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі