четвер, 25 лютого 2021 08:52

Марсохід Perseverance випадково зняв смерть свого "друга"
5

У перші секунди після посадки на Марсі ровер Perseverance сфотографував клуби диму своєю задньою камерою. Це наслідки запрограмованого NASA технічного маневру: Sky Crane або "небесний кран", який спустив марсохід на поверхню Червоної планети, полетів убік і розбився, аби не пошкодити ровер.

Дим на низькоякісному фото - одному з перших, які надіслав марсохід - помітили любителі космосу, а інші ентузіасти обробили знімок. У NASA оцінили їхні зусилля і виклали фінальний варіант фото у себе в Facebook.

Sky Crane опускає ровер на Марс
Фото: NASA
Вид з крана Sky Crane на ровер
Вид з ровера на "небесний" кран
Вид з марсохода на відлітаючий кран
Дим від самознищення крана

Знімок зробила інженерна камера оцінки загроз ровера Hazcam, яка використовується для технічних потреб і не може робити фото у високій роздільній здатності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На парашуті марсохода Perseverance зашифрували секретне послання

Посадка марсохода Perseverance відбулася 18 лютого. Критична фаза почалась о 22:30 за київським часом, а момент посадки у 22:55. Через 7 місяців після запуску та 471 млн км подорожі ровер досягнув кратера Джезеро на Червоній планеті. Він має зібрати дані про поверхню й атмосферу Марса, аби встановити, чи може там існувати життя, зокрема людська колонія.

Зараз ви читаєте новину «Марсохід Perseverance випадково зняв смерть свого "друга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі