четвер, 27 липня 2017 07:25

Людське серце надрукували на принтері

Людське серце надрукували на принтері
Орган створили з м'якого силікону методом 3D-друку Фото: Експрес онлайн

Науковці зі Швейцарської вищої технічної школи у Цюріху надрукували прототип функціонального штучного серця. Орган створили з м'якого силікону методом 3D-друку.

Вага пристрою - 390 г. Його об'єм - 679 куб.см. Штучне серце має також два шлуночка, які розділяє додаткова камера, яка виконує роль м'язів, повідомляє Експрес online.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щастя можна купити за гроші - американські науковці

Говорити про імплантацію 3d-серця зарано, стверджують учені. Прототип здатен зробити до 3000 скорочень. Це відповідає всього лиш 30-45 хв життя.

Створили унікальний пристрій, який може врятувати від серцевого нападу, коли поряд ніхто не в змозі допомогти. Варто лише приклеїти його на тіло за допомогою спеціальних липких пелюсток, і пристрій моніторитиме стан здоров'я власника 24 год/доб. Пристрій Cardiomo вимірює серцевий ритм, температуру тіла, слідкує за пульсом і диханням, а також робить кардіограму. Ви можете слідкувати за здоров'ям близьких на відстані. Пристрій миттєво сповіщатиме про погіршення здоров'я і навіть непритомність власника.

Зараз ви читаєте новину «Людське серце надрукували на принтері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі