пʼятниця, 24 лютого 2017 10:42

Винахід Семюеля Кольта найбільше сподобався ковбоям

Винахід Семюеля Кольта найбільше сподобався ковбоям
Ковбої із револьверами Кольт

24 лютого 1836 року американський винахідник Семюель Кольт отримав патент на шестизарядний пристрій для стрільби, револьвер "Кольт". Винахід став символом американського Дикого Заходу. Сам пістолет з барабаном з шістьма циліндрами під кожну із куль, був сконструйований декілька років перед тим. Проте, перша модель калібру 0.24 не користувалась особливою популярністю. Заснована для його виробництва компанія Arms Manufacturing ледве зводила кінці з кінцями. Але в 1847 році Кольт отримав урядове замовлення на партію зі ста пістолетів, призначених для озброєння учасників війни з Мексикою. Завдяки своїй особливій конструкції, "Кольт" виявився єдиним пістолетом, котрим було зручно користуватись, сидячи верхи на коні. Тому після завершення Американо-мексиканської війни та початку масової колонізації західних територій Америки "Кольт" став невід'ємним атрибутом ковбоїв, бандитів, шерифів і шукачів пригод.

У 1842 році підприємство Кольта збанкрутувало, і він зайнявся розробкою підводних мін, на що навіть отримав від Конгресу 20 тисяч доларів. На початку 1847 року Кольт отримує велике замовлення від капітана рейнджерів Семюеля Уокера, який високо оцінив якість його револьвера, і відновлює виробництво на фабриці Елі Уітнея в штаті Коннектикут. Війна Техасу з Мексикою в 1845-1846 роках забезпечила стійкий збут револьверів серед рейнджерів. Нова модель отримала назву "Армійська модель 1847" або "Уокер пістол."

Американський виробник зброї Colt Defense LLC оголосив себе банкрутом 14 червня 2015 року. Компанія звернулась до суду Вілмінгтона, штат Делавер, із заявою про захист кредитів відповідно до статті 11 Кодексу США про банкрутство.

Зараз ви читаєте новину «Винахід Семюеля Кольта найбільше сподобався ковбоям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі