вівторок, 06 серпня 2024 07:43

Hubble вдалося сфотографувати невідому спіральну галактику

Космічний телескоп NASA Hubble показав невідому спіральну галактику в сузір'ї Ерідана.

Обсерваторія ESA оприлюднила світлину галактики з перемичкою LEDA 857074.

"LEDA 857074 згадується менше, ніж у п'ятьох документах, одним із яких є Позагалактична база даних Ліона-Медона. Зараз про цю спіральну галактику з перемичкою практично нічого невідомо, окрім її розташування. З моменту відкриття її поки що не дослідили детально", - сказано в повідомленні.

Автор: NASA
  Hubble показав невідому спіральну галактику
Hubble показав невідому спіральну галактику

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє астронавтів NASA застрягли у космосі

Ерідан - сузір'я південної півкулі неба. LEDA 857074 виявили наприкінці 2022 року. В її регіоні була знайдена наднова під назвою SN 2022ADQZ.

"Загалом астрономи вже каталогізували мільйони галактик, нині вони виявляють щорічно десятки тисяч наднових, і ймовірність того, що одна з них буде помічена в якійсь конкретній галактиці, є невеликою", - зазначили в NASA.

Після 12 років перебування на Марсі ровер NASA Curiosity допоміг зробити приголомшливе відкриття. Передувало знахідці те, що марсохід випадково врізався в камінь. 30 травня Curiosity перекинувся і підняв кам'яну плиту. Під нею виявилися жовтувато-зелені кристали чистої сірки, повідомляє сайт агентства.

Зараз ви читаєте новину «Hubble вдалося сфотографувати невідому спіральну галактику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі