вівторок, 20 квітня 2021 04:25

Дослідники виявили гігантську планету

Група дослідників з Інституту астрофізики Канарських островів відкрила суперземлю, яка обертається навколо зірки GJ 740. Вона розташована за 36 світлових років від Землі.

Відкриття зробили науковці, що спеціалізуються на пошуку планет навколо зірок цього типу, повідомляє Phys.

Автор: Phys
  Дослідники виявили гігантську планету
Дослідники виявили гігантську планету

Планета обертається навколо своєї зірки з періодом 2,4 дня, а її маса втричі більша за Землю. В останні роки вчені провели дослідження червоних карликів, щоб знайти екзопланети на орбіті навколо них. Ці зірки мають температуру поверхні від 2400 до 3700 кельвінів і масу від 0,08 до 0,45 маси Сонця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гелікоптер Ingenuity здійснив перший політ на Марсі

"Це планета з другим за величиною найкоротшим орбітальним періодом обороту навколо зірки цього типу. Маса і період вказують на скелясту планету з радіусом близько 1,4 радіуса Землі, що можна підтвердити в майбутніх спостереженнях з супутника TESS", — говорить науковець Борха Толедо Падрон .

Завдяки даним місії, вчені дізналися, що у цього типу зірок в середньому 2,5 планети з орбітальним періодом обороту менше 200 днів.

Голова Держкосмосу Володимир Тафтай назвав кінцеву вартість угоди з американською компанією SpaceX щодо запуску українського супутника "Січ 2-30 (2-1)". Вона коштуватиме приблизно $2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники виявили гігантську планету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі