понеділок, 18 вересня 2017 07:25

Біля Землі знайшли другий Місяць

Біля Землі знайшли другий Місяць
Місяць - не єдиний постійний супутник Землі - науковці Фото: відкриті пошукові системи

Неймовірне відкриття нещодавно зробили астрономи. Вони виявили, що, крім Місяця, у Землі є ще один природний супутник - міні-астероїд. Як стало відомо, він багато мільйонів років кружляв навколо планети.

Таке відкриття за допомогою комп'ютерного моделювання зробили науковці Роберт Джедіке з Гавайського університету і Джеремі Ваубайон з Паризької обсерваторії, повідомляють у Хроніка-інфо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сонці стався новий потужний вибух - на Землі є перші наслідки

Уже зараз фахівці досліджують міні-супутник Землі. Якщо він одного разу впаде на Землю, вчені зможуть здобути зразок матеріалу, який майже не змінився з часів формування Сонячної системи.

Компанія Space X планує запуск надважкої ракети-носія Falcon Heavy. Ракету планують використовувати для перших космічних турів на Місяць та в ході місії на Марс.

Ракета Falcon Heavy зможе вивозити на низьку навколоземну орбіту до 54,4 тонн вантажу, а на Марс буде доставляти до 13,6 тонн. Передбачається, що весь шлях ракети до Місяця займе близько шести-семи днів.

Зараз ви читаєте новину «Біля Землі знайшли другий Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі