середа, 31 березня 2021 04:25

Білл Гейтс хоче охолодити Землю

Білл Гейтс хоче охолодити Землю
Білл Гейтс хоче боротися з глобальним потеплінням фото: pinterest.com

Мільярдер Білл Гейтс вкладає $ 100 млн у проєкт сонячного геоінжинірінгу. У межах цієї ініціативи дослідники з Гарварду пропонують боротися з глобальним потеплінням шляхом зменшення нагрівання Землі від сонячних променів.

Проєкт пропонує зменшити нагрівання планети, блокуючи проходження частини сонячних променів до поверхні планети, повідомляє Teachtoday.

Механізм дії аерозолів в атмосфері досить простий – фізична структура мікроскопічних часток блокує та розсіює світло.

В реальності наслідки дії аерозолів передбачити досить важко. Аерозолі в атмосфері завжди впливали на зміну клімату, але наука має мало чітких даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримали незвичайне зображення Червоної планети

Білл Гейтс підтримає один з етапів дослідницької програми під назвою Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (ScoPEx). Для цього планують запустити повітряну кулю на висоту 20 км і розпилити від 100 г до 2 кг мікроскопічних часток кальцію карбонату (крейди).

"Глобально 2015-2019 роки були найтеплішими за час вимірювань. Це дослідження є однією з відповідей для розуміння повного набору опцій по боротьбі з кліматичною кризою", – розповідають автори дослідження.

Сонячний геоінжинірінг – це загальний термін, яким описують технології, що змінюють фізичні властивості Землі в максимальному масштабі. Наприклад, технології викликання дощу або технології захоплення двоокису вуглецю та зберігання його в гігантських підземних резервуарах.

Зараз ви читаєте новину «Білл Гейтс хоче охолодити Землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі