середа, 26 грудня 2018 12:02

Як невагомість впливає на астронавтів

Як невагомість впливає на астронавтів
Після повернення на Землю астронавти проходять процедуру реабілітації. Фото: NASA

Невагомість негативно впливає на людину у випадку тривалої відсутності гравітації.

Після повернення на Землю астронавти проходять процедуру реабілітації. У них спостерігають серйозні проблеми зі здоров'ям і просторовим усвідомленням, розповідають в NASA.

З подібними проблемами після тривалого часу на орбіті зіткнувся астронавт аерокосмічного агентства NASA Дрю Фейстел, який повернувся на Землю після роботи на Міжнародній космічній станції.

Процес своєї болісної адаптації до гравітації астронавт виклав в Twitter. На відео показав, як йому доводиться в буквальному сенсі заново вчитися ходити.

На відео астронавта просять пройти по прямій лінії з закритими очима. Те, що звичайна людина робить без проблем, для астронавта, який побував на орбіті є важким завданням, бо в цей момент відчуває запаморочення і дезорієнтацію.

"Ось так, з п'яти на носок і з закритими очима я ходив після 197 днів на Міжнародній космічній станції", - написав Фейстел в Twitter.

Всі члени екіпажу Міжнародної космічної станції щодня проводять 2 години фізичних тренувань: біг по біговій доріжці, велотренажер, присідання та інше. ФізнагрузкИ виконують для того, щоб мінімізувати втрату м'язової і кісткової тканини, поки люди знаходяться в умовах мікрогравітації.

На Міжнародній космічній станції знайшли папку з унікальними матеріалами. У ній були дискети залишені першим екіпажем 20 років тому. Знахідку виявив німецький астронавт і командир МКС Олександр Герст.

Зараз ви читаєте новину «Як невагомість впливає на астронавтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі