четвер, 08 жовтня 2020 13:08

Як минуло "Літо на ВДНГ"?
7

У Національному комплексі "Експоцентр України" після тривалої самоізоляції цього року сезонний парк розваг "Літо на ВДНГ" відкрився 14 травня.

Протягом чотирьох місяців 17 розважальних локацій допомагали ВДНГ утримувати вже традиційний статус найбільш відвідуваного дозвіллєвого майданчика Києва. За період роботи проєкту "Літо на ВДНГ" цього року Експоцентр відвідали більше мільйона осіб.

"На 2020 рік у нас були грандіозні плани: відновити освітлення на більшій частині території, відремонтувати один з басейнів та фонтан за концерт-холом, оновити електромережу одного з павільйонів. І звісно запустити наш сезонний масштабний проєкт "Літо на ВДНГ". Однак з перших днів березня стало зрозуміло, що головна задача цього року — зберегти на плаву ВДНГ разом з командою", — розповідає генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін. — "Дійсно, цей сезон був, мабуть, найскладнішим в історії сучасного ВДНГ".

Автор: Фото: ВДНГ
  Євгеній Мушкін
Євгеній Мушкін

Найпопулярнішими локаціями Експоцентру стали: фентезі-парк "Живі дракони і чарівні дерева", простір сімейного відпочинку Kacheli, контактний зоопарк Animal Park, мотузковий парк Sky Park та зона розваг Kid City.

Автор: Фото: ВДНГ
  Фентезі-парк "Живі дракони і чарівні дерева"
Фентезі-парк "Живі дракони і чарівні дерева"
Автор: Фото: ВДНГ
  Мотузковий парк Sky Park
Мотузковий парк Sky Park

Тисячі відвідувачів також проводили час у Саду Гамаків та Пікнік Саду. Неабиякою популярністю користувалися велопрокати та прокат електротранспорту на території комплексу.

Автор: Фото: ВДНГ
  Фудкорт Експоцентру
Фудкорт Експоцентру
Автор: Фото: ВДНГ
  Сад гамаків
Сад гамаків

Цього сезону на ВДНГ з'явилися також пізнавальні екскурсії історичними місцями Експоцентру. Під час екскурсії можна відвідати давно зачинені павільйони та локації. Серед них оранжерея, вугільна шахта та ротонда головного павільйону ВДНГ.

Автор: Фото: ВДНГ
  Екскурсія-подорож
Екскурсія-подорож

Нещодавно в Експоцентрі ініціювали масштабну благодійну акцію під назвою "Вхід до змін". Її мета полягає у тому, щоб залучити до реконструкції павільйонів та загального доброустрію комплексу всіх небайдужих гостей ВДНГ.

Автор: Фото: ВДНГ
  Благодійний вхід
Благодійний вхід

Ще одна цікава ініціатива, що стартувала цього сезону в комплексі — підписання Меморандуму про партнерство з компанією RE-leaf PAPER. Вона займається екологічним виготовленням паперу з сухого листя. Опале листя з дерев, що ростуть на території ВДНГ, передаватимуть для виготовлення паперу та картону за унікальною екотехнологією.

Завершили літній сезон на ВДНГ відкриттям Музею Науки за підтримки Малої академії наук України. Тут можна покататися на велосипеді з квадратними колесами, вирушити в космічну подорож, побачити двометрову голограму та 60-кілограмовий кристал, скласти з атомів воду у доповненій реальності та дізнатися, як побудований організм людини. Загалом для відвідувачів тут створили понад 120 інтерактивних експонатів та інсталяцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянам та гостям міста пропонують допомогти у розвитку ВДНГ

Вже незабаром на ВДНГ розпочне свою роботу найбільший у країні парк-фестиваль зимових розваг "Зимова країна". Старт сезону запланували на 12 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Як минуло "Літо на ВДНГ"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі