середа, 28 серпня 2024 18:25

Укренерго дало прогноз відключень світла на четвер

Укренерго дало прогноз відключень світла на четвер
29 серпня заходи обмеження споживання електроенергії будуть застосовуватись протягом усієї доби. Фото: pixabay.com

У четвер, 29 серпня, заходи обмеження споживання електроенергії будуть застосовуватись протягом усієї доби.

Про це повідомило Укренерго.

"З графіками застосування обмежень можна ознайомитись на сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соцмережах", - повідомила компанія.

Живлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується, сказали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривня зміцнилася до долара і євро - курс валют на 28 серпня

Вранці Укренерго повідомляло, що споживання залишається високим через спеку.

Внаслідок російської масованої повітряної атаки на енергосистему 26 серпня сьогодні в Україні продовжують діяти заходи обмеження споживання.

Вранці у більшості областей вимушено були застосовані графіки аварійних відключень, тому повідомлені раніше обленерго погодинні графіки - не діяли, сказали.

До кінця доби порівняно з попереднім прогнозом, сьогодні збільшено обсяг заходів обмеження. У більшості областей діятиме три черги відключень одночасно, повідомило Укренерго.

У липні Верховна Рада ухвалила закони, які скасовують мито і податок на додану вартість на ввезення генераторів, акумуляторів, обладнання для вітро- і сонячної генерації.

Державна митна служба повідомила, які установки зберігання енергії звільняються від оподаткування при ввезенні до України.

Зараз ви читаєте новину «Укренерго дало прогноз відключень світла на четвер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі