четвер, 30 липня 2020 12:46

Українцям із Covid-19 виплатили понад 10 млн грн лікарняних

Українцям із Covid-19 виплатили понад 10 млн грн лікарняних
Найбільше лікарняних видали в Житомирській області. Фото: ivatsevichy.by

В Україні сума компенсацій за лікарняними за час ізоляції від Covid-19 перевищила 10 млн грн.

"Станом на сьогодні, ФССУ прийняв на оплату лікарняні листки, видані через ізоляцію від Covid-19, на суму понад 10 млн грн. Найбільше таких листків непрацездатності було видано в Житомирській області – виплати нараховано для понад тисячі осіб на суму близько 1,5 млн грн", – повідомляє пресслужба Фонду соціального страхування України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки препаратів для лікування коронавірусу досліджують в Україні

Фінансування допомог у разі ізоляції від коронавірусної хвороби здійснюється за кошти з фонду боротьби з Covid-19. Рішення про направлення на самоізоляцію під меднаглядом з видаванням листка непрацездатності приймає лікар. Відкрити такий лікарняний на період карантину можна дистанційно.

"Сума виплат від фонду за час ізоляції складе 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу і 100% середнього доходу – для медичних працівників", – додали у ФФСУ.

До протоколу надання меддопомоги в разі Covid-19 Міністерство охорони здоров'я внесло зміни. Виключили препарат лопінавір/ретонавір та додали дексаметазон.

Зараз ви читаєте новину «Українцям із Covid-19 виплатили понад 10 млн грн лікарняних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі