четвер, 30 липня 2020 12:00

Скільки препаратів для лікування коронавірусу досліджують в Україні

Скільки препаратів для лікування коронавірусу досліджують в Україні
В Україні продовжуються дослідження препаратів для лікування коронавірусу. Фото: Pixabay

Чотири клінічні дослідження препаратів для лікування Covid-19 тривають в Україні.

Лікування коронавірусної хвороби - це один із головних викликів, який сьогодні стоїть перед людством, повідомив генеральний директор Директорату фармацевтичного забезпечення Міністерства охорони здоров'я України Олександр Комаріда.

"У нас зараз зареєстровано чотири клінічні дослідження саме вітчизняних лікарських засобів, і міністерство уважно стежить за цією інформацією, всіляко підтримує виробників і надає всю необхідну допомогу в межах чинного законодавства", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ внесло зміни до протоколу лікування коронавірусу

За його словами, з боку міністерства є дуже велика вдячність та зацікавленість у тому, що саме українська фармацевтична галузь не стоїть осторонь глобальних викликів і проводить такі клінічні дослідження.

Україна повинна розраховувати на власні сили у боротьбі з пандемією коронавірусу. Таку думку висловила оглядач Олена Маркосян у пості у Facebook, коментуючи критику на сайті Обозреватель рішення Міністерства охорони здоров'я почати тестування українських противірусних препаратів на протидію коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Скільки препаратів для лікування коронавірусу досліджують в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі