четвер, 25 квітня 2024 04:50

Три варіанти сніданку, які допоможуть схуднути

Три варіанти сніданку, які допоможуть схуднути
Регулярні сніданки сприяють схудненню. Фото: instagram.com/dietolog.fus

Сніданок – найважливіший прийом їжі. Регулярні сніданки допоможуть не переїдати протягом дня, стануть корисними для фігури і здоров'я.

На ранковий прийом їжі добре підходять продукти багаті клітковиною. Крім цього варто вживати білок і тверді сири. Про це пише дієтолог Світлана Фус в Instagram.

Вона назвала три варіанти здорового і корисного сніданку.⁣⁣

Каші

Вони повинні бути з цільного або плющеного зерна, які потрібно варити, а не просто залити гарячою водою або молоком. Такі каші містять більше вітамінів, мінералів і клітковини, краще і довше насичують. До каші можна додати яйця або сир, овочі, фрукти, горіхи, авокадо.

Можна кашу приготувати вранці, а якщо немає часу, то і напередодні. Увечері змішайте, наприклад, плющену вівсянку з натуральним йогуртом і помістіть на ніч в холодильник. Вранці додайте в неї жменю фруктів і кілька горіхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять міфів про фрукти, в які досі вірять

Яйця

Яєчня, омлет, яйця пашот насичують організм білками. Готуйте їх з жовтками, які мають жовчогінний ефект. Це важливо для нормальної роботи жовчовивідної системи.

Крім того в жовтках міститься холін, який покращує роботу печінки, нервової і кровоносної систем. До страви з яєць слід додати овочі і шматок цільнозернового хліба або трохи каші. Можна зробити тост з цільнозернового хліба з скибками авокадо.

Тверді сири та червона риба

Така білкова їжа дає відчуття ситості на довше.⁣⁣

Робіть перекуси лише тоді, коли ви голодні. Вживання їжі через нудьгу або стрес може спричинити переїдання і збільшення ваги. Готуйте перекуси заздалегідь, вибираючи натуральні продукти: свіжі фрукти, овочі, нежирні молочні продукти, горіхи і насіння, цільнозернові сухарі або лаваш.

Зараз ви читаєте новину «Три варіанти сніданку, які допоможуть схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі