вівторок, 14 липня 2020 11:49

МОЗ внесло зміни до протоколу лікування коронавірусу

МОЗ внесло зміни до протоколу лікування коронавірусу
МОЗ змінило протокол лікування коронавірусу, додали нові ліки. Фото:pixabay

До протоколу надання меддопомоги при Covid-19 Міністерство охорони здоров'я внесло зміни.

Виключили препарат лопінавір/ретонавір та додали дексаметазон, повідомила перша заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як.

За її словами, відповідний наказ МОЗ згодом підпишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ закупить ліки від коронавірусу

"До стандарту надання медичної допомоги при Covid-19 буде включено дексаметазон, виключено лопінавір/ретонавір, розширена можливість застосування ремдесивіру. І те, що всіх цікавило — виключено гідроксихлорохін з протоколу надання допомоги для пацієнтів із тяжким перебігом Covid-19 та для дітей. Проте ми залишаємо можливість його застосування для пацієнтів середнього ступеню тяжкості та груп ризику. Необхідний наказ МОЗ найближчим часом буде підписаний", - сказала Садов'як.

Вона додала, що група фахівців, яка працює над протоколом лікування Covid-19, зросла до 31 особи. До цієї групи залучили спеціалістів різного профілю.

Всесвітня організація охорони здоров'я привітала результати дослідження дексаметазону оксфордських науковців. Згідно з висновками дослідження, вживання дексаметазону сприяло зменшенню смертності приблизно на третину серед людей на ШВЛ, а також на одну п'яту серед осіб, що потребують кисневої підтримки.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ внесло зміни до протоколу лікування коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі