четвер, 12 травня 2011 15:13

У Міненерго заговорили про подорожчання російського газу до $ 400

У Міненерго заговорили про подорожчання російського газу до $ 400

Ціна російського природного газу для України в третьому кварталі 2011 року прогнозується на рівні $ 350 за 1 тис. куб. м, а в четвертому кварталі вона може перевищити $ 400 за 1 тис. куб. м.

Про це під час українсько-російського економічного форуму, який сьогодні проходить в Києві, повідомив заступник департаменту нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Міністерства енергетики та вугільної промисловості Костянтин Бородін.

"Прогнозна ціна природного газу для України, з урахуванням знижки, у третьому кварталі може скласти близько $ 350 (1 тис. куб. М. - ред.), в четвертому кварталі поточного року - $ 400 і вище", - сказав він.

У той же час Бородін нагадав, що Україна в особі міністерства та Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" веде діалог з російською стороною про внесення змін до контракту на поставку природного газу в Україну.

"Ці контракти не відповідають останнім змінам, які були внесені до контрактів між госпсуб'єктами Росії та Європейських країн", - сказав він.

Заступник глави департаменту уточнив, що українська сторона пропонує внести низку змін до чинного контракту в частині зміни базової ціни газу, включення в контракт знижок залежно від обсягу газу, що купується, і сезонних знижок. Крім того, Україна пропонує внести зміни до складових формули ціни газу для України, яка нині прив'язана до газойлю, який в енергобалансі України не застосовується.

Зараз ви читаєте новину «У Міненерго заговорили про подорожчання російського газу до $ 400». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі