понеділок, 13 січня 2014 16:21

У Європі показали оновлену купюру 10 євро

Європейський центробанк сьогодні представив нову купюру номіналом 10 євро. В обіг вона надійде 23 вересня 2014 року.

Нова банкнота не відрізняється від колишньої і витримана в тих же тонах. При цьому представник ЄЦБ Ів Мерш, представляючи купюру, повідомив, що "десятка" тепер має додаткові ступені захисту і менш вразлива перед фальшивомонетниками.

Автор: Фото: reuters.com
 

Цифра, що позначає номінал грошової одиниці, зображена на кольоровій голографічного смузі, розміщеній у правій частині банкноти. На банкноті тепер зображена героїня давньогрецької міфології Європа, дочка фінікійського царя Європи.

Терміни виведення з обігу банкнот старого зразка стануть відомі пізніше. При цьому Європейський центробанк запевняє, що купюри першої серії, введені в готівковий обіг у 2002 році, не знеціняться - ЄЦБ і національні банки єврозони будуть обмінювати їх на нові без обмежень за часом.

Автор: Фото: afp.org
 

Нова 10-єврова купюра продовжила другу, вдосконалену серію євро-банкнот, які будуть введені в обіг. Про терміни презентації нових купюр більш високого номіналу - 20, 50, 100 і 500 євро - ЄЦБ обіцяє оголосити пізніше.

Зараз ви читаєте новину «У Європі показали оновлену купюру 10 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі