понеділок, 16 лютого 2015 12:17

НБУ випустить пам'ятні монети до річниці Революції Гідності
6

Національний банк України запланував випуск в обіг з 18 лютого серії пам'ятних монет "Героям Майдану". Інформація про це опублікована на сайті регулятора.

За даними НБУ, запланований тираж становить по 50 тис.штук кожного найменування монет. Повідомляється про три найменування монет номіналом 5 гривень: "Революція Гідності", "Євромайдан", "Небесна сотня".

Зокрема, на монеті "Євромайдан", присвяченій акціям протесту, що відбулися в Україні в листопаді 2013 року - лютому 2014 року, на рельєфному тлі, стилізованому під прапор, у центрі, у квадраті, утвореному з напису - цитати зі статті 5 Конституції України: "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ", зображено фрагмент віча.

На реверсі монети розміщено композицію: на тлі прапора Євросоюзу рука, стиснута в кулак, тримає Державний Прапор України.

На аверсі монети "Небесна сотня" викарбувані гвоздики на бруківці, що символізують пролиту кров героїв, і напис "Герої не вмирають!". На реверсі - свічки, полум`я яких піднімається вгору на тлі синьо-жовтого прапора і символізує душі героїв.

На монеті "Революція Гідності" на тлі дзвону зображений протестувальник зі щитом у руках, а також композиція у формі хреста на іншому боці: один із фрагментів подій - силове протистояння.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «НБУ випустить пам'ятні монети до річниці Революції Гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі