четвер, 12 вересня 2013 10:27

Смартфони і планшети в Україні лише за рік дешевшають у 3-4 рази

Смартфони і планшети в Україні лише за рік дешевшають у 3-4 рази
Аналітики кажуть, що смартфони і планшети - не найкраще капіталовкладення. Фото: pvsm.ru

Смартфони і планшети всього за рік вони можуть втратити в ціні більше половини своєї початкової вартості для нового пристрою і стають дешевше в 3-4 разів на вторинному ринку. Тому вони є не самим вигідним капіталовкладенням.

Про це повідомляють аналітики сайту приватних оголошень Slando, дослідивши ціни на гаджети.

До прикладу, смартфон Nokia Lumia 710 був анонсований з цінником в 270 євро, а в Україні почав продаватися в минулому році за 2,6 тис. гривень. Зараз його можна придбати за новим 1,3 тис. грн, а в уживаному стані - за 600-900 грн.

Торішній флагманський смартфон Samsung Galaxy S III зараз можна придбати за 3,4 тис. грн, тоді як у минулому році його продавали за 6-7 тис. грн. В уживаному стані на Slando його можна відшукати за 2,5 тис. грн.

iPhone 5 почав продаватися в Україні з листопада минулого року від 8 тис. грн. Зараз ціна на нього опустилася до позначки 5,2 тис. грн., а на б/у - до 3,8 тис. грн. До речі, техніка Apple найменше втрачає в ціні за час використання. Так, iphone 3GS, презентований ще в 2009 році, навіть зараз на вторинному ринку рідко продається дешевше 1,5 тис. грн.

Один з найбільш популярних планшетних комп'ютерів Nexus 7 першого покоління коштував на старті понад 2,5 тис. грн. Зараз його ціна в середньому становить 1,5 тис. грн, на "вторинці" його можна знайти за 1 тис. грн. Приблизно такі ж ціни на саму доступну версію Samsung Galaxy Tab 2 7.0.

Для порівняння, в Україні нові автомобілі за п'ять років експлуатації втрачають менше половини своєї вартості. Ноутбуки і комп'ютери дешевшають вдвічі за три роки, а побутова техніка та меблі на вторинному ринку найчастіше продається за половину первісної вартості не залежно від року випуску.

Зараз ви читаєте новину «Смартфони і планшети в Україні лише за рік дешевшають у 3-4 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі