вівторок, 11 червня 2024 22:22

Різко зросли ціни на полуницю: в чому причина

Різко зросли ціни на полуницю: в чому причина
Ціни на полуницю в Україні зростають. Фото: ЛітинСад

Українські виробники суттєво підвищили відпускні ціни на полуницю.

В порівнянні з минулим тижнем ціна на ягоду піднялась у ціні в середньому на 39%, зазначають аналітики EastFruit.

Суницю садову тепер продають по 60-90 грн/кг ($1,48-2,23/кг) у залежності від якості та обсягу продукції. Виробники назвали декілька причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде, якщо кожного дня з'їдати по п'ять полуниць

Головною причиною є скорочення пропозиції ягоди на ринку, що відбувається через завершення сезону реалізації ранніх сортів.

"Попит на суницю залишається на високому рівні: це стосується як свіжого ринку, так і переробних компаній. Після подорожчання відпускні ціни на ягоду в країні виявились в середньому на 30% більші, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2023-го", - повідомляють аналітики.

Якщо полуницю правильно зберігати, вони можуть впродовж тижня залишатися в холодильнику свіжими.

У холодильнику полуницю слід зберігати в окремому місці. Оптимальна температура зберігання полуниці — 0... -2ºC. Зберігати ягоди краще в спеціальному нижньому висувному відсіку холодильника для фруктів та овочів.

Полуницю можна зберегти ще довше, якщо її заморозити. Контейнер потрібно залишати незаповненим на 1,5-2 сантиметри, адже при заморожуванні ягода збільшується в об'ємі.

Зараз ви читаєте новину «Різко зросли ціни на полуницю: в чому причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі