середа, 18 листопада 2020 21:10

Не повернув кредит вчасно: які наслідки для боржників

Не повернув кредит вчасно: які наслідки для боржників
Бувають несподівані ситуації - наприклад, затримали зарплату. Фото: unsplash

Кредит не може зникнути. Якщо банк чи фінансова компанія видали людині позику, то очікують на повернення грошей. Деякі позичальники цього не розуміють. Думають, що можна не повертати гроші і за це нічого не буде, розповів Gazeta.ua директор "ШвидкоГроші" Олександр Холод.

"Якщо людина планувала повернути кредит, то, скоріш за все, це зробить. Бувають несподівані ситуації - наприклад, затримали зарплату. Людина не може вчасно зробити проплату. У такому разі можна попросити відстрочку на тиждень", - розповідає Олександр Холод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Під час купівлі нерухомості всім не вистачає 2-5 тисяч доларів"

Із боржниками важливо знаходитись у постійному діалозі. Якщо людина перестає відповідати на дзвінки, фінансова установа може звернутися до суду. Або почати шукати боржника через родичів і знайомих.

"Суд може заборонити продати боржнику машину. Або дасть дозвіл на продаж, із умовою, що з отриманих коштів стягнуть борг. Можуть арештувати рахунки боржника. Якщо людині приходить на картку соціальна допомога чи вона влаштується на роботу, гроші автоматично відраховуватимуть для погашення боргу. За кордоном поширена практика - заборона виїзду боржників за кордон", - пояснює Холод.

Найчастіше українці беруть мікропозики, коли немає можливості оформити традиційний банківський кредит. Також, якщо немає постійного місця роботи і можливості надати необхідний пакет документів.

Зараз ви читаєте новину «Не повернув кредит вчасно: які наслідки для боржників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі