пʼятниця, 27 травня 2011 17:14

Лукашенко пригрозив уряду і Нацбанку відставкою через кризу

Лукашенко пригрозив уряду і Нацбанку відставкою через кризу

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відправить уряд у відставку в тому разі, якщо не буде позитивної динаміки в економіці.

"Якщо ви точно прорахували (курс валюти), що 5 тисяч зніме спекулятивний попит, то забезпечуйте. Але кожен день має бути позитивна динаміка, і якщо цієї динаміки не буде, ви, Михайло Володимировичу (Мясникович, прем'єр-міністр) і ви, Петре Петровичу (Прокопович, голова Нацбанку), ви перші покладете партійні квитки, кажучи радянською мовою", - сказав він, звертаючись до уряду на нараді в п'ятницю з питань економіки.

Лукашенко зажадав забезпечити в магазинах повний асортимент товарів "до даху".

"Кожне зростання цін від сьогоднішнього дня найжорстокішим чином припиняти. Ось і вся ринковий захід", - підкреслив Лукашенко.

"Якщо ви прийняли рішення про те, що наживатися на проблемах не можна, а хтось це робить, застосовуйте будь-які методи: відбирайте ліцензії, саджайте у в'язницю або беріть на замітку, щоб потім пред'явити претензії", - додав президент Білорусі.

"Попереджаю всіх: я не прийшов сьогодні, щоб декого відправити мітлою. Але попереджаю, якщо ви не виконаєте моїх вимог, то полетять голови. Ви з мене кризового керівника більше робити не будете", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко пригрозив уряду і Нацбанку відставкою через кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі