пʼятниця, 02 серпня 2024 18:22

Комфортно живе в Україні лише 8% населення: опитування

Комфортно живе в Україні лише 8% населення: опитування
Кожному четвертому українцю катастрофічно не вистачає грошей. Фото: Хвиля

24% українців при поточному доході відчувають серйозні матеріальні труднощі.

Ще 39% опитаних українців відзначили, що вони відчувають певні матеріальні складнощі за поточних доходів. Про це свідчать результати опитування Національного Демократичного інституту та Київського міжнародного інституту соціології.

Водночас, можуть жити на свій дохід 28% респондентів. І лише 8% опитаних українців відповіли, що їм комфортно жити на свій дохід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін дав прогноз щодо рівня зарплат на наступні три роки

Водночас, опитування показало, що частка людей, які вважають, що майбутнє покоління буде більш забезпеченим - впало. Якщо ще у 2023 році 63% людей відповіли на це питання позитивно, то вже у 2024 році ця цифра впала до 47%.

Дослідження тривало 8-25 травня методом телефонного інтерв'ю на основі випадкової генерації мобільних номерів. Участь в опитуванні взяли 2508 дорослих жителів України.

Третині (32%) сімей України грошей вистачає лише на їжу - купувати одяг складно.

Разом з цим, майже половині (48%) сімей українців грошей вистачає на їжу та одяг, на дорогі покупки (наприклад, побутової техніки) доводиться відкладати. Про це повідомляє Zn.ua з посиланням на дані Центра Разумкова.

Ще 9% сімей українців не вистачає грошей навіть на їжу. Тільки 7,4% опитаних вистачає на все, вони заощаджують лише для дуже дорогих покупок (наприклад, автомобіля).

Зараз ви читаєте новину «Комфортно живе в Україні лише 8% населення: опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі