понеділок, 24 жовтня 2022 04:59

Євросоюз "остаточно відокремився" від російського газу

Євросоюз "остаточно відокремився" від російського газу
Європа змогла убезпечитися від російського газу. Фото: 24 канал

Європейському Союзу успішно вдалося досягти енергетичної незалежності від Росії.

Європі вдалося замінити 155 мільярдів кубометрів газу з інших джерел. Вартість цього газу зросла, заявив Європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон в інтерв'ю французькій радіостанції RTL.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль запевнив, що запасів газу в Україні вистачить на зиму

Росія більше не є надійним партнером для ЄС. На початку повномасштабного вторгнення в Україну досягнення енергонезалежності ЄС від РФ прогнозувалося до 2027 року.

"Ніхто не думав, що ми зможемо це зробити, бо залежали від Росії. Ми залежали на 40%, а тепер – лише на 7%", – сказав Бретон.

Євросоюз позбувається залежності від російського газу швидше, ніж очікувалося. За вісім місяців європейські держави знайшли заміну двом третинам російського газу, сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу в Європарламенті.

За умови повної відмови від російських газу і нафти країна-агресор не зможе фінансувати свою війну проти України, заявив прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз "остаточно відокремився" від російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі