пʼятниця, 27 вересня 2024 17:45

Підстави підвищити ПДВ можуть з'явитися у майбутньому: Данило Гетманцев

Підстави підвищити ПДВ можуть з'явитися у майбутньому: Данило Гетманцев
Підстави підвищити ПДВ можуть з'явитися у майбутньому: Данило Гетманцев. Фото: censor.net

Голова податкового комітету Данило Гетманцев не бачить підстав для підвищення податку на додану вартість, але не виключає, що вони можуть з'явитися в майбутньому.

"Нині ми бачимо, що немає підстав підвищувати ПДВ, але не виключаємо, що вони з'являться в майбутньому. А це майбутнє може бути і через місяць або пізніше. Може з'явитися відповідна пропозиція від уряду. Без неї ми нічого не будемо робити", - повідомив Гетманцев в інтерв'ю "Українським новинам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середня зарплата понад 24 тис. грн і 26% ВВП на оборону: у Раді представили бюджет на 2025 рік

В цьому питанні влада повинна виходити з позиції уряду і необхідних йому коштів для фінансування армії. Поки що позиція уряду така, що достатньо тих змін податків, які Рада проголосувала в першому читанні, додав Гетманцев.

"Але ми маємо пам'ятати не тільки про потреби до кінця року, але й на наступний рік, де ми поки що не маємо 100 відсотків впевненості щодо залучення усіх тих обсягів зовнішньої допомоги, якої потребуватимемо", - наголосив він.

Підвищення податків не буде мати суттєвого впливу на рівень інфляції.

"Водночас, аналізуючи пакет ініціатив, поданих до парламенту, ми дійшли висновку, що більшість з них матимуть переважно нейтральний вплив на ціни", - вказав Ніколайчук.

Підвищення оподаткування доходів буде збалансовано тим, що отримані додаткові бюджетні ресурси повернуться в економіку у вигляді державних видатків. Це призведе до значного тиску на попит і зростання цін.

Зараз ви читаєте новину «Підстави підвищити ПДВ можуть з'явитися у майбутньому: Данило Гетманцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі